Gå til sidens indhold

Valg til bestyrelsen i DM Studerende

Stil op til valget til DM Studerendes bestyrelse og vær med til at påvirke forholdene for universitetsstuderende i Danmark.

Hør fire bestyrelsesmedlemmer fortælle om, hvad de brænder for i deres arbejde i DM Studerendes bestyrelse.

Synes du, uddannelsespolitik er spændende? Og vil du være med til at påvirke din og dine medstuderendes hverdag som studerende? Så har du nu muligheden for at gøre din indflydelse gældende som studerende i DM. Fra 28. oktober og frem til 15. november kan du nemlig stille op til bestyrelsen for de studerende i DM.

Vi søger studerende, der ønsker at være aktive i DM Studerende eller i Dansk Magisterforenings hovedbestyrelse. I DM Studerende skal der besættes op til 11 bestyrelsespladser, og i hovedbestyrelsen søger vi suppleanter til vores tre faste pladser.

Så har du stærke holdninger til fx SU, livet som studerende på universitetet samt løn- og ansættelsesforholdene på det akademiske arbejdsmarked? Og har du evner og ambitioner til at påvirke forholdene i den rigtige retning? Så stil op til bestyrelsen i DM Studerende.

Sådan gør DM Studerende en forskel

Bestyrelsen for DM Studerende deltager aktivt i den offentlige debat om uddannelses- og arbejdsmarkedspolitik. Vi henvender os direkte til politikere og uddannelsespolitiske spillere med forslag og idéer til, hvordan vi kan være med til at forbedre studie- og arbejdsvilkårene for studerende og nyuddannede. Som medlem af bestyrelsen får du fingeren på pulsen med, hvad der sker på den uddannelsespolitiske scene, og du får mulighed for at arbejde med snitfladen mellem studie- og arbejdsliv. Læs mere om arbejdet i DM Studerende.

DM Studerende har desuden tre pladser i Dansk Magisterforenings hovedbestyrelse, og til disse pladser søger vi lige nu suppleanter. Som hovedbestyrelsesmedlem eller politisk aktiv i DM Studerende får du reel og direkte indflydelse på det politiske arbejde i en af Danmarks største akademiske fagforeninger.

Hvad kræver arbejdet i bestyrelsen af dig?

Du behøver ikke at have erfaring med andet politisk arbejde for at stille op. Det vigtigste er, at du har en interesse for studiepolitik, og at du har lyst til at engagere dig.

Sektorbestyrelsesarbejdet omfatter cirka otte møder om året samt et seminar med overnatning i starten af året, hvor vi planlægger årets kampagner og lærer hinanden at kende.

Stil op til bestyrelsen i DM Studerende

Har du også lyst til at gøre en forskel og være med til at forbedre forholdene for danske universitetsstuderende? Så stil op til bestyrelsen for DM Studerende. Du kan opstille dig som kandidat på DM Studerendes liste.

Stil op

Praktisk om valget

Opstillingsperioden er fra 28. oktober 2019 og løber frem til fredag 15. november 2019 klokken 12.00.

Fra 20. november til 5. december 2019 afholdes valget og alle medlemmer af DM Studerende har mulighed for at stemme.

Valgperioden for sektorbestyrelsen er et år og løber fra 1. januar 2020 frem til 31. december 2020. Valgperioden for hovedbestyrelsen er tre år og løber fra 1. januar 2019 og frem til 31. december 2021 - de valgte suppleanter skal derfor sidde i to år.

Har du spørgsmål om valgene, kan du skrive til valg@dm.dk. Hvis du har spørgsmål til selve arbejdet i bestyrelserne, kan du skrive til forkvinden for DM Studerende, Ronja Rose Ravnskov, på ror@dm.dk.