Til indhold

Studietrivsel i coronatiden

”Hold gode pauser, tag kontakt til dem, du savner fra studiet og sig det højt, når det føles svært”. Få forperson for DM Studerende Sidsels gode råd til at komme igennem corona-hverdagen på studiet.

Der stilles nye krav til det at være studerende, og trivslen kan derfor være svær at opretholde. Vi har samlet råd og tips her til, hvordan du bedst opretholder det gode studieliv.

Sådan læser du hjemmefra uden at blive skør i hovedet

Er du kørt sur i at studere hjemmefra og trænger til et skud motivation? Få vores 6 råd til at læse hjemmefra uden at blive skør i hovedet.

Fagforening og a-kasse for studerende

DM og Magistrenes A-kasse giver dig inspiration og vejledning til at træffe de rette valg, mens du studerer, og når du tager hul på din karriere.

Meld dig ind

Life hacks

Få de bedste hacks til, hvordan du klarer dig igennem corona-studielivet fra en håndfuld studerende, der er i samme båd som dig.

Anne Marie Mosegaard, Aarhus Universitet

Det har hjulpet mig og min motivation for endnu en dag med fjernundervisning at komme ud at gå en god tur mindst en gang om dagen. Det hjælper gevaldigt på mit humør at få sådan et lille afbræk midt på dagen eller om morgen inden undervisningen starter.

Studieretning: Kunsthistorie

Anne Marie Mosegaard

Matthias Bøgeskov Lageri, Aarhus Universitet

Find et computerspil, du kan spille online med nogle venner. Det er mit bedste bud på noget man kan lave socialt på afstand, mange sammen. Det giver en dejlig fællesskabsfølelse, og så får man også vendt verdenssituationen samtidig.

Studieretning: Kulturhistorie

Astrid Gerdes Grauslund, Aarhus Universitet

Det har hjulpet mig at lave noget kreativt. Jeg har f.eks. lært at strikke. Med en kreativ hobby har man noget at arbejde på, som man kan lave derhjemme, men som ikke foregår over en skærm. Strikketøjet kan dog også godt hives frem når en forelæsning bliver liiiidt for langtrukken.

Studieretning: Uddannelsesvidenskab

Astrid Gerdes Grauslund

Anne Ege Olsen, Københavns Universitet

Aftal virtuel fredagsbar med din bedste vennegruppe og drik nogle lækre drinks - det kan sagtens være rigtig hyggeligt, selvom man ikke sidder fysisk sammen!

Ellers start en surdej ligesom halvdelen af den danske befolkning. Så er du i hvert fald beskæftiget hver evig eneste dag med at forsøge på at holde den i live. Næsten lige så godt som et kæledyr.

Studieretning: Dansk med sidefag i religionsvidenskab

Anne Cornelius Nielsen, Roskilde Universitet

De fleste af vores forelæsninger har været pre-recorded, hvilket jeg i starten syn-tes var ganske forfærdeligt, særligt fordi det er meget tydeligt, at forelæseren også keder sig uden et publikum. Et smart trick for mig var at speede videoen op med 20% hastighed. Det holder hjernen i gang, så man ikke bliver helt så distraheret af andre ting, når det går lidt langsomt. Og så kan man altid sætte hastigheden ned igen, hvis der er noget, man missede.

Og sørg for at få snakket med folk, også over telefonen. Man kan hurtig gå og blive lidt underlig af at høre sig selv tænke hele tiden.

Studieretning: Samfundsvidenskabelig bachelor i socialvidenskab og psykologi

”Hold gode pauser, tag kontakt til dem, du savner fra studiet og sig det højt, når det føles svært”. Få forperson for DM Studerende Sidsels gode råd til at komme igennem corona-hverdagen på studiet.