Coronavirus

Få svar på de mest stillede spørgsmål, du som studerende kan have i forbindelse med studie og studiejob.

Gå til sidens indhold

Studietrivsel

Studielivet er præget af høj intensitet. Derfor oplever mange studerende i løbet af deres studietid at blive så pressede, at det går udover trivslen.

Dansk Magisterforening og Magistrenes A-kasse

I DM kan du få hjælp til at træffe nogle af de svære valg om studieretning, studiejob, udveksling og praktik undervejs i studiet. Du kan også få rådgivning, hvis du oplever dårligt studiemiljø eller har svært ved at overskue arbejdspresset.

Hvad skal du gøre, når du ikke trives?

Hvis du ikke trives i en længere periode, er det vigtigt at tage det alvorligt og tale med nogen om, hvad du oplever. Måske har du ikke tætte relationer til medstuderende, eller du har måske ikke lyst til at indvie dem i din situation. Heldigvis er der andre at henvende sig til. Studievejlederne på dit studie vil formentlig være et godt sted at begynde. Her vil man også kunne oplyse dig om eventuelle dispensationsregler og SU-problematikker, hvis der er udsigt til at udfordringerne kan forlænge dit studie.

Du kan også kontakte Studenterrådgivningen, som yder gratis social- og psykologhjælp til studerende på videregående uddannelser. Find afdelingen nærmest dig, eller kontakt dem på telefon 70 26 75 00 mandag til fredag kl. 9-12.

Din trivsel på studiet handler om mere end problemer relateret til at være studerende. Personlige problemer og oplevelser kan også skabe mistrivsel. De fleste universiteter har tilknyttet en studiepræst, som du kan tale med om det, du har på hjerte. Det behøver ikke handle om kristendom og religion, men kan være om hjertesorger, ensomhed, stress eller noget helt fjerde. Præsten har tavshedspligt.

Find din studiepræst:

Vend din trivsel med nogen

Vigtigst er at du taler med nogen. Virker det uoverskueligt, hvor du skal henvende dig, er du altid velkommen til at kontakte os, så vil vi hjælpe dig med at forstå udfordringen, og rådgive dig om eventuelle andre steder, hvor du kan få den rette bistand.

Hvilke tegn skal du være opmærksom på?

Vær opmærksom hvis en generel ulyst breder sig fra en enkelt opgave, eller et enkelt fag, til større dele af dit studieliv, og det er vanskeligt at se en konkret ende på denne udfordring, fx ved en (nært forestående) eksamen eller lignende. Måske oplever du, at du trækker dig fra sociale aktiviteter, eller måske lider du pludselig af søvnbesvær eller lignende. Det er vigtigt, at du tager sådanne tegn alvorligt og taler med nogen om det.

Din fagforening kan hjælpe dig videre

Går dine spekulationer og bekymringer på, hvordan du kan bruge din uddannelse efter studietiden, og hvordan du til den tid skal komme ind på arbejdsmarkedet, kan det være en god ide at tale med din fagforening. DM har både erfaring og indsigt i, hvad der skal til for at komme godt i gang med karrieren, og vi vil meget gerne hjælpe dig godt og sikkert videre.

Kontakt DM

Du kan altid kontakte DM, hvis du oplever, at du trives dårligt, og det går ud over dine studier.

Kontakt DM

Bliv medlem

Bliv medlem af DM og MA og få hjælp og rådgivning, hvis du oplever dårligt studiemiljø eller har svært ved at overskue arbejdspresset.

Meld dig ind