Til indhold

Mød Emily, der studerer Film- og Medievidenskab på KU

Få inspiration til, hvordan du får en god hverdag på uni, når vi følger Emilys vej gennem studiet. Følg Emily, når der opstår udfordringer, i alt fra studiejobsøgning, økonomi, læsegrupper, julefrokoster, og hun finder løsninger på dem.

De fleste har nok prøvet at føle sig lidt lost, når livet som studerende begynder. Man pludselig skal tænke på alt fra, hvordan man får det perfekte studiejob med den rigtige profil, til husleje og møder med læsegruppen. Alt sammen imens at man helst ikke må komme bagud i sin forberedelse til undervisningen.

Det vil vi gerne hjælpe dig med. Derfor har vi fået lov til at følge Emily, som studerer Film- og Medievidenskab på KU, så du kan få inspiration til din studiehverdag.

Studiestarten

Emily har holdt et sabbatår, før hun startede på studiet, og det er lidt af en omvæltning at skulle læse 100 sider op til de forskellige forelæsninger. Emily er også lige flyttet hjemmefra, fra den mindre by Ganløse i Nordsjælland, til København. Kæresten bor i Århus, så der kan af og til være langt til nogen, hun kender godt.

”Derfor kan man godt føle sig lidt 'Palle alene i verden' nogle gange…,” som hun siger.

Heldigvis hjælper det med en god studiegruppe, hvor der både er plads til hygge og seriøsitet. Så er det også rart at kunne dele arbejdsbyrden med læsning og gruppeopgaver mellem dem.

Julefrokosten

Der er mange ting, der skal passes, når julen står for døren. Læsning, eksamen og ikke mindst julegaveindkøb. På uni kan det derfor godt være svært at finde julestemningen frem, når der måske ikke er tid til kalenderlys og juleklip.

På første semester af studiet er det hele stadig meget nyt for de fleste, og kravene til opgaver og problemformuleringer, er ikke altid lige nemme at gennemskue. Heldigvis er der også mange muligheder for at være social med sine medstuderende og finde nye venner.

Det giver et godt sammenhold at være med til at arrangere julefrokosten, mener Emily. Hun har stået for maden til sit hold, og hjælper hun med at pynte op til festen. Så selvom det godt kan være stressende med eksaminer i december, oplever Emily stadigvæk, at julen melder sin ankomst.

Jobsøgningen

Emily drømmer om at få et studiejob. Men hvad er det rigtige studiejob? Og hvordan søger man det?

Emily får hjælp af DM's karriererådgivning, og bliver ringet op på Skype af DM's karrierekonsulent Trein Møller. Trein fortæller om, hvorfor det er vigtigt med et studierelevant job, og giver gode råd til opbygningen af ansøgningen.

Er du ligesom Emily på jagt efter det fede studiejob?

Så husk, du kan bruge os til at sparre med omkring din ansøgning og cv

Studierelevante kurser

Emily har taget en studiekammerat med til et af DM's gratis kurser for studerende. Hun håber, at kurset i InDesign kan give hende nogle layoutredskaber til at sætte studieopgaverne pænt op, og måske score nogle designpoint.

Men programmet kan også gøre CV og ansøgninger mere præsentable, eller bruges til at lave flotte invitationer til fx fredagsbaren.

Har du ligesom Emily lyst til at prøve et af DM's gratis kurser for studerende, som Excel, InDesign, R, kommasætning og Stata?

Se vores online kurser her

Fagforening og a-kasse for studerende

DM og Magistrenes A-kasse giver dig inspiration og vejledning til at træffe de rette valg, mens du studerer, og når du tager hul på din karriere.

Meld dig ind