Coronavirus

Få svar på de mest stillede spørgsmål, du som studerende kan have i forbindelse med studie og studiejob.

Gå til sidens indhold

Mød Emily, der studerer Film- og Medievidenskab på KU

Få inspiration til, hvordan du får en god hverdag på uni, når vi følger Emilys vej gennem studiet med de udfordringer, der opstår, og de løsninger hun finder i alt fra studiejobsøgning, økonomi, læsegrupper, julefrokoster.

De fleste har nok prøvet at føle sig lidt lost, når livet som studerende begynder, og man pludselig skal tænke på alt lige fra, hvordan man får det perfekte studiejob med den rigtige profil til husleje og møder med læsegruppen. Alt sammen samtidig med, at man helst ikke må komme bagud i læsningen til hver undervisningsgang.

Det vil vi gerne hjælpe dig med. Derfor har vi fået lov til at følge Emily, som studerer Film- og Medievidenskab på KU, så du kan få inspiration til din studiehverdag.

Studiestarten

Emily har holdt et sabbatår, før hun startede på studiet, og det er lidt af en omvæltning lige at skulle læse 100 sider op til flere forelæsninger om ugen. Samtidig er hun lige flyttet hjemmefra, fra den mindre by Ganløse i Nordsjælland til København. Kæresten bor i Århus, så der kan af og til være langt til nogen, hun kender godt.

”Derfor kan man godt føle sig lidt ´Palle alene i verden’ nogle gange…,” som hun siger.

Heldigvis hjælper det med en god studiegruppe, hvor der er plads til både hygge og seriøsitet. Og så er det rart at kunne dele arbejdsbyrden med læsningen og gruppeopgaverne med dem.

Julefrokosten

Der er mange ting, der skal passes, når julen står for døren. Læsning, eksamen og ikke mindst julegaveindkøb. På uni kan det derfor godt være svært at nå at finde julestemningen frem, når der måske ikke er tid til kalenderlys og juleklip.

På første semester af studiet er det stadig meget nyt for de fleste, og kravet til opgaver og problemformuleringer, kan være svære at regne ud. Men heldigvis er der også mange muligheder for at være social med sine medstuderende og finde nye venner.

Det giver godt sammenhold at være med til at arrangere julefrokosten, mener Emily, der har stået for mad til sit hold og hjælper med at pynte op til fest. Så selvom det godt kan være stressende, når eksamerne kommer væltende på række før eller efter nytår, så oplever hun, at julen alligevel melder sig på trods af eksamenspresset.

Jobsøgningen

Emily drømmer om at få et studiejob. Men hvad er det rigtige studiejob? Og hvordan søger man jobbet?

Emily får hjælp af DM's karriererådgivning og bliver ringet op på Skype af DM's karrierekonsulent Trein Møller. Trein fortæller blandt andet, hvorfor det er vigtigt med et studierelevant job og ikke et hvilket dom helst studiejob, og hun giver gode råd til opbygningen af ansøgningen.

Er du ligsom Emily på jagt efter det fede studiejob?
Så husk, du kan bruge os til at sparre med omkring din ansøgning og CV.

Studierelevante kurser

Emily har taget en studiekammerat med til et af DM's gratis kurser for studerende. Hun håber, at kurset i InDesign kan give hende nogle layoutredskaber til at sætte studieopgaverne pænt op og på den måde måske score nogle designpoint.

Men programmet kan også gøre CV og ansøgninger mere præsentable og bruges til at lave flotte invitationer til fx fredagsbaren.

Har du ligesom Emily lyst til at prøve et af DM's gratis kurser for studerende? Der er kurser i Excel, InDesign, R, kommasætning og Stata.

Se alle kurser i Aalborg, Aarhus, Odense og København

Fagforening og a-kasse for studerende

Dansk Magisterforening og Magistrenes A-kasse giver dig inspiration og vejledning til at træffe de rette valg, mens du studerer, og når du tager hul på din karriere.

Meld dig ind