Gå til sidens indhold

10 tips til kandidatstuderende

1. Meld dig ind i Magistrenes A-kasse

Det er gratis for dig som studerende, og du får adgang til professionel rådgivning om, hvordan du får mest muligt ud af den sidste tid på dit studie og om dine karrieremuligheder.

2. Undgå kontanthjælp

Som medlem af Magistrenes A-kasse er du forsikret mod at stå uden penge, hvis du efter studieafslutning bliver ledig. Alternativet er kontanthjælp, det vil du gerne undgå.

3. 15.470 kr./mdr. (forsørgere) og 13.489 kr./ mdr. (ikke-forsørgere)

Har du været studiemedlem mindst ét år, før du afslutter din uddannelse, slipper du for den ellers obligatoriske karensmåned. Det betyder, at du får 15.470 kroner, hvis du er forsørger og 13.489 kroner, hvis du ikke er forsørger.

4. Husk nu 2 ugers reglen

Registrerer du dig som dimittend senest to uger efter, du afslutter din uddannelse, bevarer du retten til dagpenge som nyuddannet.

5. Frihed til orlov

Med et medlemskab i Magistrenes A-kasse har du ret til dagpenge, hvis du tager orlov i mindst ét semester i løbet af overbygningen, eller hvis du afbryder din uddannelse. Du skal blot være dimitteret som bachelor.

6. Gratis kurser

Dansk Magisterforening tilbyder kurser, som kan styrke dine kompetencer på studiet og i livet efter studiet. Vi udbyder kurser bl.a. i Excel for humanister, LaTex, R, Stata og komma samt andre tegn der hjælper læseren. Se de kurser der bliver tilbudt.

7. Danmarks bedste studieforsikring

Få op til 50% rabat, som studiemedlem af Dansk Magisterforening, på Danmarks mest attraktive studieforsikringer hos DM Forsikring. Rabatten gælder et år efter endt studie – beregn din pris.

8. Hjælp til studietrivsel

I DM kan du få hjælp til at træffe nogle af de svære valg om studieretning, studiejob, udveksling og praktik undervejs i studiet. Du kan også få rådgivning, hvis du oplever dårligt studiemiljø eller har svært ved at overskue arbejdspresset.

9. Professionelle rådgivere

Som medlem af Dansk Magisterforening har du fri adgang til kvalificeret rådgivning om dine videre uddannelses- og karrieremuligheder. Du får desuden sparring på dit cv og ansøgninger.

10. Derfor DM og MA

Er du studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, sundhedsvidenskab, it, kommunikation, psykologi og pædagogik, kan vi rådgive dig med indsigt og erfaring, fordi vi har været igennem det samme akademiske forløb som du.

Sådan kommer du videre

Du melder dig ind i Dansk Magisterforening og Magistrenes A-kasse herunder. Du kan også gribe fat i en af vores studenterkonsulenter på dit studiested.

Meld dig ind