Gå til sidens indhold

10 tips til bachelorstuderende

1. Meld dig ind i Magistrenes A-kasse

Det er gratis for dig under hele din studietid, og du får adgang til professionel rådgivning om dit studie og senere hen om dine muligheder på jobmarkedet.

2. Undgå kontanthjælp

Som medlem af Magistrenes A-kasse er du forsikret mod at stå uden penge, hvis du efter studieafslutning bliver ledig. Alternativet er kontanthjælp, det vil du gerne undgå.

3. 15.470 kr./mdr. (forsørgere) og 13.489 kr./ mdr. (ikke-forsørgere)

Har du været studiemedlem mindst ét år, før du afslutter din uddannelse, slipper du for den ellers obligatoriske karensmåned. Det betyder, at du får 15.470 kroner, hvis du er forsørger og 13.489 kroner, hvis du ikke er forsørger.

4. Husk nu 2 ugers reglen

Registrerer du dig som dimittend senest to uger efter, du afslutter din uddannelse, bevarer du retten til dagpenge som nyuddannet – også når du afslutter din bachelor.

5. Frihed til orlov

Som bachelor dimittend har du med et medlemskab i Magistrenes A-kasse ret til dagpenge, hvis du tager orlov i mindst ét semester i løbet af overbygningen, eller hvis du stopper din uddannelse.

6. Gratis kurser

Dansk Magisterforening tilbyder kurser, som kan styrke dine kompetencer på studiet og i livet efter studiet. Vi udbyder kurser i bl.a. Excel for humanister, LaTex, R, Stata og komma samt andre tegn der hjælper læseren. Se de kurser der bliver tilbudt.

7. Danmarks bedste studieforsikring

Få op til 50% rabat, som studiemedlem af Dansk Magisterforening, på Danmarks mest attraktive studieforsikringer hos DM Forsikring. Rabatten gælder et år efter endt studie – beregn din pris.

8. Attraktiv studiekonto

Som medlem hos Dansk Magisterforening har du adgang til en meget attraktiv studiekonto hos Lån og Spar Bank.

9. Professionelle rådgivere

Som medlem af Dansk Magisterforening har du fri adgang til kvalificeret rådgivning om dine videre uddannelses- og karrieremuligheder. Du får desuden sparring på dit cv og ansøgninger til fx studiejobs.

10. Derfor DM og MA

Er du studerende inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab, sundhedsvidenskab, it, kommunikation, psykologi og pædagogik, kan vi rådgive dig med indsigt og erfaring, fordi vi har været igennem det samme akademiske forløb som dig.

Sådan kommer du videre

Du melder dig ind i Dansk Magisterforening og Magistrenes A-kasse herunder. Du kan også gribe fat i en af vores studenterkonsulenter på dit studiested.

Meld dig ind