Gå til sidens indhold

Hvordan får du et studierelevant job?

Overvejer du at finde et studiejob? Så find ud af, hvad et studierelevant arbejde vil være for dig. Ønsker du erfaringer med specifikke typer af opgaver, eller vil du gerne gå på opdagelse og finde ud af, hvad du kan lide og er god til inden for en særlig branche?

Brug dit netværk på studiet fx din tutor, ældre studerende eller din vejleder til at få viden om, hvor de studierelevante jobs er, hvordan man kan søge dem, og om der er noget særligt, som du skal være opmærksom på, når du søger.

Tænk studiejob fra starten

Overvej mulighederne for et studiejob fra begyndelsen af din uddannelse. Hvad synes du kunne være spændende? Hvad tror du, du vil være god til? Tænk ikke på lønnen. Dine overvejelser om, hvad du vil have ud af dit studiejob, er et skridt på vejen til at få et klarere billede af, hvem du er, og hvad du kan som fagperson.

Du kan søge inspiration ved at kigge ud i dit netværk. Hvad laver dine medstuderende eller dine gamle gymnasievenner? Kan du se dig selv lave det samme?

Hold øjne og øre åbne og brug dit netværk

Studiejobs bliver slået op forskellige steder. Det letteste er, at du spørger de ældre studerende på dit studie, hvor de har fundet deres studiejob henne. Måske de kan give dig nogle fif.

Ellers tjek LinkedIn. Her slår især private og store virksomheder deres stillingsopslag op. Du kan også kigge på online jobbanker fx Job-i-staten og undersøg om dit universitet har en jobbank.

Læs mere om jobbankerne, og hvad de hver især kan tilbyde

Opsøg arbejdsgivere og søg uopfordret

Vil du gerne ind på et særligt område eller en særlig arbejdsplads, kan du skrive en uopfordret ansøgning. Du kan eventuelt ringe og høre, hvilke muligheder der er, og hvem du i givet fald skal tale med eller skrive til.

Læs mere om uopfordret jobsøgning

Vær klar til at gribe muligheden, når den byder sig

Når en arbejdsgiver leder efter en student, vil de oftest gerne besætte stillingen hurtigt. Gør det nemt for arbejdsgiver at se, at du er en god kandidat. Opret en LinkedIn-profil og vis, hvad du kan. Fortæl at du er klar på også at løse de praktiske opgaver. Det er kun en fordel, hvis du er vant til at være hurtig bag baren eller er serviceorienteret fra bagerforretningen. Sørg også for, at du kan tåle, at en arbejdsgiver googler dit navn.

Læs også: Kan du tåle at blive googlet? 

Brug tid på din ansøgning og dit CV

Når du skriver ansøgning og forbereder dig til samtale, skal du helt fra starten være skarp på din faglige profil og din fagpakke. Hvad kan du konkret tilbyde en arbejdsgiver? Hvis du selv er klar over det, er det også lettere for andre at se.

Hvordan skriver du den gode ansøgning?

Læs hvordan du laver et overskueligt og fangende CV

Som medlem i DM og MA kan du som studerende få hjælp til at få tjekket din ansøgning og CV.

Få et CV- og ansøgningstjek hos DM

Kom til åben feedback hos MA

Forbered dig til jobsamtalen

Er du nervøs eller måske i tvivl om, hvad der kommer til at ske til samtalen? Det er du ikke ene om. Tænk på, at samtalen jo også handler om, at du skal finde ud af, om stedet og jobbet er noget for dig.

Læs fif til hvordan du forbereder dig på samtalen

Bliv medlem

Bliv studiemedlem af DM og MA og få gode råd med på vejen, når du skal ansættes i et studiejob. Fx kan vi rådgive om, hvad din kontrakt skal indeholde eller give dig sparring på, hvad du kan få ud af dine opgaver.

Meld dig ind

Kontakt DM og MA

Har du brug for hjælp til din jobsøgning, kan du kontakte os.

Kontakt os