Coronavirus

Få svar på de mest stillede spørgsmål, du som studerende kan have i forbindelse med studie og studiejob.

Gå til sidens indhold

Sådan lander du godt i dit første job

For mange nyuddannede kan det være svært at finde sig til rette i det første job. Men der er heldigvis måder at komme udfordringen til livs. Få erhvervscoach Marie Hyltén-Cavallius' gode råd til at sikre trivsel i første job.

Det er helt naturligt, at du kan føle dig usikker i dit første job. Men der er nogle ret enkle ting du kan gøre for at komme din usikkerhed til livs.

Marie Hyltén-Cavallius er erhvervscoach og hjælper til daglig hjælper mennesker med at finde balance og trivsel i deres arbejdsliv. Hun ser det som altafgørende, at du som ny på arbejdsmarkedet sætter nogle klare rammer for dit arbejdsliv. Det vil både gøre det nemmere for dig selv, men også for dem, du arbejder sammen med.

I bund og grund handler det om, at du får skabt en karriere, der er meningsfuld for dig. Og Marie Hyltén-Cavallius taler om tre spørgsmål, som du med fordel kan stille dig selv, hvis du vil arbejde på at trives og ikke lade din usikkerhed fylde for meget.

Disse tre spørgsmål skal du stille dig selv

1. Hvilke forventninger har du til dig selv?
Forhold dig til, om dine forventninger er realiatiske. Harmonerer de med, hvad der er et godt arbejdsliv for dig? Brug dit første job til at prøve ting af og find ud af, hvad der fungerer godt for dig.

2. Hvad er dine forventninger til andre?
Lær din leder og dine kolleger at kende og find ud af, hvad du har brug for fra dem for at du kan løse dine opgaver optimalt. Måske har du brug for mere feedback i starten, eller måske har du brug for en mentor?

3. Hvad er dine forventninger i samarbejdsrelationer?
Tal med din leder og dine kolleger om, hvad I hver især har af ønsker og behov. Sørg for at være så konkret som muligt, så I når til en fælles forståelse af, hvad I har af forventninger og ønsker til hinanden. 

Book en karrieresamtale

Har du brug for at sparre med os om dit nye job? Eller er du i gang med at søge job og har brug for gode input? Book en karrieresamtale med en af vores konsulenter og få ny inspiration. 

Book en karrieresamtale