Til indhold

Pas på dig selv under jobsøgningen

Dansk Magisterforening og Magistrenes A-kasse
© Dennis Morton

Du har lige sluppet et struktureret forløb - dit speciale. Brug din erfaring fra dit specialeforløb til at researche og strukturere i din jobsøgning.

Som ledig jobsøgende kan du på mange måder sammenligne din situation med en projektlederstilling. Du har nu ansvaret for projektet: Jeg skal have et job.

Mange oplever desværre stress i forbindelse med ledighed, nogle allerede efter ganske kort tids ledighed. Det er helt almindeligt at opleve perioder, hvor du er frustreret, trist eller opgivende. Hos DM og Magistrenes A-kasse står vi klar som sparringspartner, når du søger job på fuld tid.

Gode råd til din nye hverdag

Stressfaktorerne kan være mange: Du er jobsøgende med krav fra beskæftigelsessystemet, du skal håndtere præstationspres, du skal kommunikere i en ny disciplin (ansøgningen) til en ny målgruppe (arbejdsgiver), og du skal forholde dig til at håndtere afslag. Det største usikkerhedsmoment for de fleste jobsøgende er uvisheden om, at man ikke ved, hvornår man kommer i arbejde.

Det der hjælper de fleste, der sidder alene med jobsøgningen, er at tilrettelægge en så struktureret hverdag som muligt. Det kan du fx gøre ved at:

  • Etablere en hverdag med jobsøgningen i tidsrummet fra kl. 9 – 16
  • Planlægge dine dage med faste tidspunkter til jobresearch, virksomhedsresearch, skrive på ansøgningen, opsøgende netværks- og virksomhedsaktiviteter, kaffemøder med netværk, kurser og workshops i fx DM og og MA.
  • Gå turer, dyrk motion, og hold så vidt muligt dine aftener og weekender fri til andet end jobsøgning

Du kan sammen med andre kan få god inspiration til, hvordan du får skabt fokus, struktur og energi i din hverdag med jobsøgning.

MA's medlemsnetværk

Et netværk med andre kan give dig ny inspiration og energi i din jobsøgning.

Læs mere

Workshops

DM og MA holder workshops, hvor du kan få en forståelse for, hvordan stress og selvværd gensidigt påvirker hinanden. Du bliver præsenteret for en række kognitive principper og teknikker, som du kan bruge til at blive mere bevidst om dine tanker, følelser og adfærdsmønstre.

Du får redskaber til at styrke og beskytte din evne til at fokusere og prioritere din tid og dine opgaver, din beslutnings- og handlekraft, dit energiniveau og dit humør, din effektivitet og evne til at skabe resultater.

Få en mentor

Hos DM kan du som nyuddannet få en mentor, som du kan sparre med for at finde din vej ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Kontakt os

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du har spørgsmål eller brug for sparring.

Læs mere