Til indhold

Fra akademiker til iværksætter

Dansk Magisterforening og Magistrenes A-kasse
© Dennis Morton

Nyskabende inkubatorforløb for grupper, der vil omsætte iværksætterdrømme og ideer til etablering af en demokratisk virksomhed.

I løbet af efteråret står vi bag et nyskabende inkubatorforløb for grupper, der ønsker at omsætte iværksætterdrømme og ideer til etablering af en demokratisk virksomhed – et kooperativ. De grupper, der bliver udvalgt til forløbet, får skræddersyet et forløb, så det passer til deres demokratiske virksomhed.

Inkubatorforløb: Fra Akademiker til Iværksætter

”Fra Akademiker til Iværksætter” er et udviklingsforløb, som rådgiver og hjælper grupper af potentielle iværksættere og start-ups, så jeres ideer kan blive til levedygtige demokratiske virksomheder. Undervejs får I kvalificeret og styrket jeres forretningsidéer, hører inspirerende oplæg og bliver præsenteret for en række værktøjer til virksomhedsudvikling, jura, salg, funding mv. Samtidig vil der blive tilknyttet mentorer, som skal få de forskellige deltageres idéer og virksomheder til at blomstre gennem rådgivning og sparring.

Forløbet er udviklet af Tænketanken Demokratisk Erhverv, Danske Studerendes Andelsselskab, Kooperationen, Dansk Magisterforening og Magistrenes A-kasse.

Inkubatorforløbet er for dig, der:

Måske ikke traditionelt tænker dig selv som iværksætter, men har en god idé til en virksomhed eller en gruppe mennesker, som du godt kunne tænke dig at starte noget nyt med.

Hellere vil skabe i fællesskab end alene.

Gerne vil gøre noget positivt for samfundet.

Hvornår er der opstart?

Der var deadline for ansøgninger 4. september og 11. september fik alle svar på, hvorvidt de var gået videre. 

Få et overblik over forløbet her:

Oplægsholdere til bootcampen

Til bootcampen kan du blandt andet høre oplæg fra:

Rasmus Willig - Lektor, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på RUC og medstifter af Andelsgaarde, Danmarks nye Bæredygtige Andelsbevægelse

Uffe Elbæk - MF, stifter og rektor for KaosPiloterne samt stifter og fhv. politisk leder for Alternativet.

Andreas Jørgensen - Stifter af Tænketanken Demokratisk Erhverv og forfatter til bogen Medejer

Hvad er en demokratisk virksomhed?

En demokratisk virksomhed er en virksomhed ejet og styret af medlemmerne. I Danmark er de historisk blevet kaldt kooperativer, andelsvirksomheder, gensidige selskaber og lignende. Flere danske medarbejderdemokratiske virksomheder er kendetegnet ved, at alle har medbestemmelse og er ligeværdige. Seneste års forskning på området (særligt fra USA) har påpeget, at medarbejderdemokratiske virksomheder i gennemsnittet er mere produktive, sikrer en mere stabil beskæftigelse og er mere robuste i krisetider. For øvrigt har erhvervsdemokratiske virksomheder dobbelt så stor sandsynlighed for at overleve efter de første fem kritiske år, sammenlignet med andre start-ups.