Til indhold

Hvor meget må du pynte på dit CV?

jobsøgning
© rawpixel.com

Du er nyuddannet og på jagt efter et job. Og dit cv skal shine. Men hvor meget må du tale dit praktikophold op, og hvad skal du kalde din virksomhedspraktik? Få vores råd til, hvordan du bedst sælger dig selv i dit cv.

Vi gør det alle sammen. Tilpasser og optimerer vores cv. For ingen kan lave et uudtømmeligt overblik over alt det, de kan på to sider. Derfor udvælger vi det, der passer bedst ind til det sted, hvor vi søger job.

Spørgsmålet er, hvad du skal udvælge? Og hvad du skal kalde det?

Der er nogle hovedprincipper, du kan tage udgangspunkt i, forklarer Cecilie Cohrt, der er karrierekonsulent i DM og dagligt rådgiver medlemmer i, hvordan de får lavet et godt cv.

1. Forhold dig til det job, du søger

Det mest afgørende er, at du forholder dig til det job, du søger, når du skriver dit cv. Du skal sætte dig ind i, hvad det er for arbejdsopgaver, du skal løse og demonstrere, hvordan du netop kan løse de opgaver med din viden og erfaring. Og det afgørende for, om du kommer til samtale er, om du kan give et klart og attraktivt billede af, hvordan du vil løse opgaverne i jobbet.

2. Vær stringent

Det indtryk, du giver i dit cv, skal være det samme, som du giver i din ansøgning, på LinkedIn, og når du dukker op til en samtale. Du skal altså sikre dig, at dine oplysninger er stringente og kan klare en omgang faktatjek. Hvis du falder igennem et sted, vil man tænke, at du også har pyntet lidt for meget andre steder.

3. Troværdighedstesten

Der findes ikke et endegyldigt svar på, om du hellere skal kalde dit løntilskud for en projektansættelse. Det vigtigste er, hvad du har lavet og kan bidrage med i din kommende stilling. Men du skal skrive det sådan, at hvis du bliver spurgt ind til det til en samtale, så kan du forklare det og bevare din troværdighed.

4. Drop idéen om et pletfrit cv

Er du træt af, at du har huller i cv’et, eller har haft en lang ledighedsperiode? Glem din forestilling om at have et pletfri cv. Det vigtige er, hvordan du fortæller historien om dig selv. Du kan skrive, at du kom i virksomhedspraktik, fordi du simpelthen ikke kunne få et job. Men du kan også skrive, at du kom i virksomhedspraktik, fordi du gik benhårdt efter at komme ind i den branche og samtidig var på nogle online-kurser, der ruster dig endnu bedre til det job, du nu søger.

Kort sagt: lev med det CV, du har og fortæl historien om dig selv på den bedst mulige måde.

Få tjekket dit CV

Som medlem af DM kan du få feedback på ansøgning, cv og din LinkedIn-profil, når du søger job. Book et cv- og ansøgningstjek online og få 15 minutters personlig feedback.

Tjek dit CV