Til indhold

Coronavirus

Har du mistet din indtjening fra studietjobbet? Her er hvad du skal være opmærksom på.

Få svar på de mest stillede spørgsmål, du som studerende kan have i forbindelse med corona og læs guides og gode råd til at læse hjemmefra.

Hjemmestudier: Hold motivationen oppe

Undervisning gennem skærmen og underskud af fagligt og socialt samvær gør studietiden svær. Læs 6 råd til dig, der også trænger til et skud motivation og ikke synes, det er superfedt at læse hjemmefra.

Læs guide til at læse hjemmefra

Ekstra SU-lån til studerende

Der er åbnet mulighed for, at landets studerende kan optage ekstra lån som kompensation for mistede indtægter fra studiejobs.

Læs mere

Min eksamen og undervisning er blevet aflyst pga. coronavirussen. Hvad gør jeg?

Du skal kontakte studiekontoret på det fakultet, som du hører under. De vil informere om, hvordan du skal forholde dig.

Jeg har et timelønnet studiearbejde hos en privat virksomhed. De har aflyst alle mine vagter med begrundelse i coronavirussen. Hvad gør jeg?

Myndighederne har meldt ud, at alle skal tage nødvendige forholdsregler i forbindelse med hindring af yderligere spredning af coronavirussen. Hvis du har et arbejde, hvor det er åbenlyst at udførelsen af arbejdet kan øge risikoen for spredning, har din arbejdsgiver ret til at tage de nødvendige forholdsregler på arbejdspladsen. Såfremt du kan udføre dit arbejde på forsvarlig vis et andet sted, f.eks. hjemme, kan arbejdsgiver dog ikke blot aflyse dine vagter. Vi anbefaler derfor, at du er i dialog med din arbejdsgiver om, hvordan arbejdet kan udføres på alternativ måde.

Hvis du alene kan udføre arbejdet på arbejdspladsen afhænger dine mulighed for at få løn for de aflyste timer af, hvad der kontraktmæssig er aftalt med arbejdsgiver, da du blev ansat.

Jeg er ansat i en privat virksomhed som vikar/deltidsansat med faste vagter/timetal – kan min arbejdsgiver sende mig hjem uden løn?

Hvis du kan udføre dit arbejde på forsvarlig vis et andet sted, fx hjemme, kan arbejdsgiver ikke bare aflyse dine vagter. Vi anbefaler, at du er i dialog med din arbejdsgiver om muligheden for, at arbejdet kan udføres på en alternativ måde.

Hvis du alene kan udføre arbejdet på arbejdspladsen, afhænger din mulighed for at få løn for de aflyste timer af, hvad der kontraktmæssig er aftalt med arbejdsgiver, da du blev ansat. Hvis du fx er funktionæransat, vil din arbejdsgiver være forpligtet til at betale dig løn i perioden, og du skal stå til rådighed for arbejdsgiver i perioden.

Jeg er ansat i en privat virksomhed som tilkaldevikar/afløser uden et fast ugentligt timeantal. Nu har jeg fået at vide, at der ikke er noget arbejde. Hvad er jeg berettiget til?

Det afhænger af en konkret vurdering af dine ansættelsesvilkår, herunder hvilke arbejdsopgaver du har udført, hvor mange timer du har arbejdet, og om der er planlagt vagter i perioden. Kontakt DM for en vurdering.

Jeg er ansat i det offentlige som student – er jeg også omfattet af retten til løn, som er udmeldt af Statsministeren?

Det er pt. DM’s opfattelse, at Statsministerens udmelding gælder alle offentligt ansatte. DM anbefaler, at du kontakter os for en konkret vurdering af dine ansættelsesvilkår, herunder din kontrakt.

Kontakt DM og MA

Hvis du har andre spørgsmål til dine rettigheder i studiejobbet, eller til hvordan du skal forholde dig som studerende, så kontakt os.

Kontakt DM og MA

Er du endnu ikke medlem hos os?

Som studerende kan du prøve os af og få et gratis medlemskab af både fagforeningen (DM) og a-kassen (MA) i et helt år.

Meld dig ind

Hold dig opdateret

Følg med på coronasmitte.dk, hvor relevante myndigheder løbende opdaterer på udviklingen.

Læs mere

Hvad gør DM og MA?

DM og MA har indført en række tiltag for at hindre spredning af coronavirus.

Læs mere
Har du mistet din indtjening fra studietjobbet? Her er hvad du skal være opmærksom på.