Til indhold

Carina Lykke Melgaard tog til Grønland for at lave feltarbejde med hjælp fra DM Studerende: 'Det var helt afgørende for mit speciale at komme afsted'

Grønland
Carina Lykke Melgaard tog til Grønland for at lave feltarbejde med hjælp fra DM Studerende: 'Det var helt afgørende for mit speciale at komme afsted'
0:00 0:00

Carina Lykke Melgaard rejste til Grønland for at samle empiri til sit speciale på RUC og kom hjem med både gode interviews og store oplevelser i bagagen. Hun fik støtte fra DM Studerendes rejselegat til rejsen og opfordrer andre studerende til at søge.

Siden Carina Lykke Melgaard som 17-årig var på sommerophold i USA, har hun forsøgt at dulme sin rejselyst ved at tage til Østafrika hele fire gange og Asien to gange. Og derfor var det oplagt for hende at rejse ud i verden for at forsøge at kaste nyt lys over en historisk periode i sit speciale.

Til daglig læser Carina historie og globale studier på RUC. Hun er ved at lægge sidste hånd på sit speciale, der undersøger, hvordan grønlændere der gik i skole i perioden 1950-1979 husker deres skoletid med fokus på, hvor meget det danske fyldte. Med det danske forstås de danske lærere, den dansksprogede undervisning samt undervisningen i danske forhold.

I specialet har Carina og hendes specialemakker brugt interviewmetoden 'oral history' for at inddrage perspektiver, hvor der ikke er skriftlige kilder tilgængelige. Derfor var det helt afgørende for dem at udføre feltarbejdet i Grønland, hvor de interviewede grønlændere, der gik i skole i den pågældende periode.

'Jeg interesserer mig rigtig meget for dansk kolonihistorie, og jeg synes, at det er vigtigt, at man ikke kun fokuserer på de kilder, der er i Danmark. Det har været så givende at være der selv og få grønlandsk kultur ind under huden og høre om de blandende indtryk, både gevinster og traumer, det har givet de grønlændere, der gik i skole i den periode' siger Carina.

Selve turen til Grønland har været en stor oplevelse for Carina, der kun kan opfordre andre studerende til også at søge DM Studerendes rejselegat og tage ud at rejse.

'Det er bare at tage af sted! Min specialemakker og jeg havde en fantastisk tur, de mennesker vi mødte, var så søde, imødekommende og gæstfrie. Og så giver det bare et helt andet perspektiv til ens speciale at tage ud i verden og lave feltarbejde,' siger Carina.

Søg støtte fra DM Studerendes rejselegat

Vil du også gerne lave feltarbejde udlandet eller måske tage på praktikophold et sted i verden?

Læs her, hvordan du søger om støtte.

Søg om støtte fra DM's rejselegat
Grønland