Til indhold

Universitetsstuderende får mere fleksibilitet og frihed

Retskrav 16x9
Universitetsstuderende får mere fleksibilitet og frihed
0:00 0:00
Af Christine Espholm

Dansk Magisterforening har i årevis kæmpet for, at du som studerende selv kan bestemme, hvornår du fortsætter din uddannelse efter bacheloren, og endelig er det lykkedes!

Mere fleksibilitet og frihed

Fra næste sommer får du nemmere ved at veksle mellem studieliv og arbejdsliv og studere på deltid. En ny aftale, som alle Folketingets partier står bag, sikrer dig en plads på din kandidat i tre år, efter du har færdiggjort din bachelor. Det giver dig fx mulighed for at prøve arbejdsmarkedet af, mens du finder den rigtige kandidatuddannelse for dig.

Aftalen indeholder blandt andet:

  • Bedre mulighed for at arbejde efter bacheloruddannelsen og for at vende tilbage til en kandidatuddannelse (retskravet forlænges til tre år)
  • Supplerende mulighed for 1-årige akademiske overbygningsuddannelser
  • Bedre mulighed for at studere på deltid (flere erhvervskandidatuddannelser).

Lovgivningen forventes at træde i kraft 1. juli 2019. Forlængelsen af retskravet vil gælde for bachelorstuderende, der afslutter deres uddannelse sommeren 2019.

Forkvinde for DM Studerende, Ronja Rose Ravnskov, er begejstret:

”I årevis har vi studerende kæmpet for afskaffelsen af 1,08 reglen og for udvidelse af retskravet - nu sker det!”

Kampen stopper for uddannelsesforholdene stopper dog ikke her:

”Vi skal have mere luft i uddannelsessystemet, og vi skal have fjernet de mange bureaukratiske mure, som spænder ben for de studerende. Nu fortsætter kampen for afskaffelse af uddannelsesloftet, besparelser og fremdriftsreformen”, fortsætter Ronja.
Retskrav 16x9