Til indhold

Nina i New Zealand: ”Jeg kan ikke fatte at ét land kan have så megen smuk og vild natur”

New Zealand - Jasper van der Meij 16x9.jpg
Foto: Jasper van der Meij
Af Andreas Jakobsen

Nina fik støtte fra DM’s rejsepulje til et studieophold i New Zealand – et land hun længe har ønsket at opleve.

Som biologistuderende på Københavns Universitet, har Nina Bødkergaard Nielsen altid været draget af dramatiske landskaber og unikke dyrearter.

Derfor var det en drøm, der gik i opfyldelse, da hun kom til spektakulære New Zealand for at læse et halvt år på University of Canterbury.

”Jeg valgte New Zealand, fordi jeg har drømt om at komme på udveksling til New Zealand siden jeg var 14-15 år gammel. Jeg havde set Ringenes Herre og var dybt fascineret af landskaberne, og jeg stod og skulle vælge en destination for min daværende udveksling.”

”Min mor mente dog, jeg skulle tage til et ikke-engelsktalende land, så jeg kunne lære et nyt sprog, og derfor endte jeg dengang i Mexico. Men nu er jeg heldigvis gammel nok til at bestemme selv, så her ti år efter havde jeg endelig chancen for at komme på udveksling til smukke New Zealand.”'

Oversteg forventningerne

Heldigvis blev hun ikke skuffet, da hun endelig nåede frem til New Zealand.

”Den natur jeg har ventet i ti år på at se har i den grad oversteget mine forventninger. Jeg kan stadig ikke fatte at ét land kan have så megen smuk og vild natur, når det i Danmark kan være svært overhovedet at opstøve rigtig natur.”

Opholdet har styrket hendes engelskkundskaber, og hun føler sig bedre forberedt på at starte på sin kandidat, hvor meget af undervisningen vil foregå på engelsk. Samtidig har hun kunne tage fag, som slet ikke udbydes i København.

”Alt i alt har jeg bestemt bagagen fuld af ting, som jeg ikke ville have haft, hvis jeg var blevet i lille Danmark.”

Det var let at falde til i New Zealand, for ifølge Nina, minder kulturen meget om den danske. Hun mødte hurtigt nye venner, da hun startede på universitetets danseklub.

”Folk var bare så åbne og imødekommende og inviterer én med til fester og udflugter, selvom man knapt nok kender hinandens navne. Jeg tvivler på det ville have været lige så nemt og hurtigt i Danmark. Folk var så søde, at jeg helt alvorligt overvejer at tage på udveksling på UC igen på kandidaten.”

For Nina har opholdet budt på mange uforglemmelige oplevelser. Derfor anbefaler hun også andre, at søge om støtte til et udlandsophold fra DM’s rejsepulje.

”Selvom jeg har søgt utallige legater er DM's rejsepulje den eneste jeg har haft held med, da jeg søgte om den for anden gang. Så jeg vil helt bestemt anbefale andre at ansøge om DM's rejsepulje og huske på, at bare fordi man får afslag i første omgang, kan det godt betale sig også at søge i anden omgang.”

DM Studerendes rejsepulje

DM Studerendes rejsepulje støtter feltstudier, studierejser, ophold og anden rejseaktivitet, som er direkte relateret til studerendes indsats for at opnå en bachelor- eller kandidatgrad. Send din ansøgning til os senest den 1. august.

Læs mere om rejsepulje
New Zealand - Jasper van der Meij 16x9.jpg
Foto: Jasper van der Meij